Maseratimannen som kom hem till byn.html

Maserati är ju ett lyxigt bilmärke. Tänk då när Nicke Blomberg kom hem till vår lilla by med en splitter ny Maserati. Folket hängde i dörrar och fönster för att se en skymt av Nicke, numera kallad maseratimannen.

Nicke hade varit utomlands några år och tydligen tjänat stora pengar. Nu ville han komma hem och få lite uppmärksamhet. Med sin Maserati och nya svid (kostym, vit skjorta och handsydda italienska skor) fick han uppmärksamhet så att det räckte och blev över.

Vissa var imponerade över maseratimannen medan andra rynkade på sina långa näsor. Den sistnämnda gruppen gjorde allt för att sabotera för Nicke. De ropade på honom att han skulle komma och titta när de stod mitt ute i leråkern. Och eftersom Nicke ville vara vän med alla, traskade han glatt ut i leran i sina fina italienska skor. När regnet öst ner i en vecka var det många som bjöd hem maseratimannen för att han skulle behöva köra på deras små leriga uppfartsvägar i sin fina bil. Som sen inte var lika fin.

Tyvärr tröttnade Nicke efter några månader och sålde sin Maserati. Numera kör han omkring i en Volvo som alla oss andra. Nåväl, lite nyare och lite lyxigare är den förstås.