Damcykel el

Jag har äntligen inhandlat världens finaste damcykel el för att kunna pendla till jobbet med. Det är verkligen dagens fynd! Jag kommer att älska att cykla på min el cykel till och från arbetet. För bara några år sedan cyklade jag sjukt mycket överallt. Jag behövde ingen bil eller buss för att ta mig dit jag skulle, cykeln fanns alltid där i garaget och väntade på mig. Jag fick både kondition, en snyggare figur och en billigare ”bensin” räkning, flera flugor i en smäll. Sedan jag började cykla året runt överallt har det blivit som ett beroende, en kick som jag får när jag cyklar. Jag har räknat ut hur mycket pengar jag sparar i månaden på att cykla överallt och så har jag lagt undan summan under alla år jag har cyklat nu.

El damcykel för skojs skull

Nu hade jag sparat ihop nästan fyrtiotusen på att byta bensinaren mot cykeln så då slog jag till och åkte till cykelaffären i byn och beställde en el damcykel äntligen. Jag beställde en lavendel färgad lite ljust lila damcykel med elmotor, en ganska kraftig elmotor fick jag för de pengarna tydligen. Jag är jättenöjd, jag kommer att provcykla till jobbet redan på måndag (om två dagar) och det kan bli första gången på riktigt lång tid som jag inte kommer svettig till jobbet redan på morgonen.

Trampa eller köra på el

Vet ni vad det bästa med en el cykel är, förutom att du lätt orkar med att cykla mycket längre sträckor än med vanlig cykel, det är att du själv bestämmer när du vill ha hjälp med att trampa. Om du känner dig extra stark ena dagen så kanske du inte ens använder dig av elmotorn, medan en annan dag kanske du tar dig vatten över huvud och cyklar längre än vad du egentligen orkar. Då är det bara att låta elmotorn arbeta på hemvägen.