Skaffa tyngdtäcke, Cura eller Borganäs

Efter år av nätter där bra sömn har blandats med hemska nätter där man knappt fått en blund insåg jag att nåt måste göras, och jag är tydligen inte ensam om detta besvär. En vän rekommenderade ett tyngdtäcke.

Ett tyngdtäcke liknar ett vanligt täcke men skillnaden är att de är fyllda med kiselpärlor för att få extra tyngd vilket gör att täcket anpassar sig till kroppen och ger ett jämt tryck. Som en varm och mjuk omfamning. Det minskar ångest, oro, snarkning och muskelvärk rent generellt, i större eller mindre utsträckning, och för mig är skillnaden enorm. Numer är det sällan jag vaknar trött och grinig och jag kan ibland önska att jag vetat detta för 15 år sedan. De 2 täcken som jag hittills prövat är ett proffstäcke, i brist på bättre ord, från Cura, och ett ekonomiskt alternativ från Borganäs.

Mitt första köp var ett Borganäs tyngdtäcke, för jag var inte helt såld på idén.  Första natten var surrealistisk, det var en konstig känsla att var nedtryckt av täcket, men så gott jag sov. Efter lite efterforskning hittade jag denna information, Täcket är certifierat och har genomgått noggranna tester. Det är garanterat fritt från tillsatser som kan vara farliga för hud och hälsa. Fyllningen består av kiselpärlor insydda i rektangulära rutor i täcket